Acem Çorbası
Malzemeler
5bardak et suyu
1bardak haşlanmış nohut
½ bardak erişte
½ bardak şehriye
2kaşık yeşil mercimek
1fincan sıvıyağ
1adet limon
1tatlı kaşığı kırmızı biber
Et suyunu hazırlayın, kaynayınca içine önceden haşlayıp süzdüğünüz nohudu koyun. Tuzunu ayarlayın. Erişte, şehriye ve mercimeği de ilave edin karıştırarak 20dk pişirin. Ufak bir tavada yağı kızdırıp kırmızı biberi serpin. Ocaktan alarak çorbaya gezdirin. Limon sıkıp sıcak olarak servise sunun.
5bardak et suyu
1bardak haşlanmış nohut
½ bardak erişte
½ bardak şehriye
2kaşık yeşil mercimek
1fincan sıvıyağ
1adet limon
1tatlı kaşığı kırmızı biber
Et suyunu hazırlayın, kaynayınca içine önceden haşlayıp süzdüğünüz nohudu koyun. Tuzunu ayarlayın. Erişte, şehriye ve mercimeği de ilave edin karıştırarak 20dk pişirin. Ufak bir tavada yağı kızdırıp kırmızı biberi serpin. Ocaktan alarak çorbaya gezdirin. Limon sıkıp sıcak olarak servise sunun.