ABUGANNUS (Antakya usulu meze)

AskinAy

Yeni Üye
Üye
ABUGANNUS (Antakya usulu meze)
abugannuş abugannuş tarifi abugannus antakya mezeleri hatay mezeleri
* 3 adet kozlenmis patlican

* 2 adet kozlenmis domates

* 3 adet kozlenmis aci yesil biber

* 2 adet kozlenmis sogan (arzuya gore ben koymuyorum)

* 2 dis sarimsak

* 2 yemek kasigi nar eksisi

* 3/4 yemek kasigi zeytinyagi

* tuz

* 3/4 dal maydanoz ve nane

Butun malzemeleri incecik kiyiyoruz, bir kaba alip uzerine zeytinyagi, tuz ve eksiyi ekleyip karistiriyoruz.....


eminimki cok begeneceksiniz henuz yapmayanlar deneyin lutfen guzel haberlerinizi bekliyorum
 
Cevap: ABUGANNUS (Antakya usulu meze)

vallahi antakyalı değilim ama biz bunu çok yapardık...Amasya da bunun adı çullamadır ve çokda lezzetlidir
 
Cevap: ABUGANNUS (Antakya usulu meze)

Evet bende cok severım gercektende cok lezzetlı oluyor bırde acılı oldumu bız buna abagannuc yada babagannuc dıyenler de oluyor
 
ay bikaç gündür yemekteyiz programında bunu tartışıyorlar,gayette doğru yapmışlar :D:D
valal bizde yapıyoruz patlıcan salatası diyoruz.meze gibi değil de bana direk bir öğün yemek yani,yanında çayla oh mis mis 😀 emeğine sağlık tşkler....
 
Geri
Üst