9 Aylık bebekler ne yer nasıl beslenmeli

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan *MeleK*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
9 Aylık bebekler ne yer nasıl beslenmeli
bebekler ne yer, 9 aylık bebek menüsü, 9 aylık bebekler için beslenme önerileri

Dünyanın en kıymetli varlığı bebeğinizdir. Bebekler için en sağlıklı besin anne sütüdür. Özellikle ilk altı ay bebeklere sadece anne sütü verilmelidir. Bebeğinizin sağlıklı bir şekil de büyüyüp gelişmesi için beslenme büyük önem taşır.

Bebekler büyüdükçe artık anne sütü yeterli olmayacak ve ona ek besin vermeniz gerekecektir. Bebeklerin ek besine geçme dönemin de ayına göre ona vermeniz yada vermemeniz gereken besinler vardır. Sizler için bu konumuz da 9 aylık bebekler için beslenme önerileri ile ilgili önemli bilgilere yer veriyoruz.

Pütürlü gıdalardan katı gıdalara geçme dönemi olan 9 aylık bebekler için en sağlıklı beslenme önerileri sizlerle;

09-06-2015-165458bebek-beslenmesi-1-1024x682.JPG


Çocuklar gelişim dönemlerinde beslenme alışkanlıkları edinme safhasında ilerleme sağlamaktadırlar. Bu dönemde yiyecekleri tanıyarak tadını tamamen alarak tüketmeye başlamaktadırlar. 9 aylık bebek menüsü nasıl olmalıdır? Diye bakıldığında bu dönemde artık bebeklerin kendi başlarına birçok davranışı sergiledikleri görülmektedir. Ellerine aldıkları kaşık ve çatalların yiyecekleri ağızlarına götürmek için kullanılacağının farkında oldukları gözlenmektedir. İşte bu çağa gelen çocukların beslenmesi artık yetişkinlerin tükettiği besinlere yakın olan beslenme alışkanlıklarına yöneltilmelidir. Fakat bu noktada dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Her bebeğin bünyesi her verilen yiyeceği sindirebilecek seviyede olmadığı bilinmelidir. Aynı zamanda alerjik durumların ortaya çıkabileceği göz ardı edilmemelidir. İşte bu noktada yedirilmemesi gereken besinler bulunmaktadır. 9 aylık bebek menüsü nasıl olmalıdır? Konusundan önce bebeklerin motor gelişimlerini sağlayacak davranışlar nelerdir? Bu konuda bilinçli olunması gerekmektedir.

Verilen gıda maddeleri ayrı bir şeklide bebeklerin tüketimine sunulurken her besinin ne olduğu tek tek bebeklere öğretilmelidir. Aldığı tatların ne olduğunu bir sonraki hamlesinde hangisinden hoşlandıysa onu tercih edebilmesi öğretilmelidir. Böylelikle öğrenme yeteneği de geliştirilmiş olacaktır.Bu dönemde özellikle bitkisel olarak besin değeri yüksek olan domates gibi salatalık gibi çiğ mevsim sebzelerini çok iyi dezenfekte ettikten sonra ellerine vererek kendi başlarına yemeleri sağlanmalıdır. 9 aylık bebek menüsü nasıl olmalıdır? Konusunda yapılan çalışmalarda verilmesi gereken besinlerin yanında tehlike yaratabilecek durumda olan bütün fındık, özüm, erik gibi yuvarlak meyvelerin boğazına kaçarak tehlike yaratacağı unutulmamalıdır. 9 aylık bir bebek menüsü hazırlanırken bir yaşına kadar alerjik oluşumlar göz önünde bulundurulmak sureti ile yumurta beyazından uzak durulmalıdır. Bebek iştahsız olduğunda ne yapılmalıdır? İştahı kapalı bebeklere ne yedirilmelidir? Bebek beslenmesinde nelere dikkat edilmelidir? Bu konuda yapılan araştırmalarda 9 aylık süre zarfında ve bunun devamında bebeklerin anne sütünü günlük olarak enerji kapasitelerinin 50 ve ya 60 oranında olacak şekilde alması gerekmektedir.

Bunun yanında bir yaşına kadar bebeklerin beslenmesinde dikkat edilmesi gereken en önemli hususlar olarak; 9 aylık bebek menüsü nasıl olmalıdır? Konusunda bu dönemdeki bebeklerin beslenmesin de bal tüketimine çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü bal içeriğinde buluna alerjenler bu yaştaki bebeklerin kalp ritim bozukluğuna sebep olabileceği belirtilmektedir. Bu dönemdeki bebeklere çilek ve balık haricinde olan diğer deniz ürünleri alerjik etki yaratabilmektedir.Doğal olarak elde edilmeyen içinde katkı maddesi bulunan meyve suları ve tatlandırıcı barındıran yiyecekler yedirilmemelidir. Yumurta tüketimlerinde yumurtanın beyazında bulunan yüksek protein değeri göz ardı edilmemelidir. Bu yüksek protein alerjik etki ortaya çıkarabilecektir. Et ve et ürünleri, tüketiminde beyin verilmesinde sakınca olarak görülen düşünce beyinde oluşabilecek virüslerin tüketimi esnasında bebeklere zarar verebileceğidir. Bu nedenle beyin yedirilmemesine özen gösterilmelidir.

Soman ve alabalık dayanıklılığını arttırmak amacı ile katkı maddesi içermesi bebeklerin bu ürünleri tüketiminde sakıncalı durumlar ortaya çıkarmaktadır. Kafein içeren ve gazlı içeceklerin bebeklere bu dönemde verilmesi uykusuzluk ve gerginlik yaratarak rahatsızlık duymasına neden olacaktır. 9 aylık bebek menüsü nasıl olmalıdır? Bu dönemde verilmemesi gereken gıdalardan olan kola ve gazoz gibi aşırı şeker ve gaz içeren içecekler metabolizmasında alışkanlık yaratma konusunda olumsuz durumlar ortaya çıkaracağından bu dönemde verilmemesi gerekmektedir. Bütün bu detaylar bir bebeğin gelişimi için uygulanması gereken hususlar olarak zaman içinde bebek üzerindeki etkisini gösterecekti. Fakat burada bilinmesi gereken her bebeğin gelişimi farklı yapıda olmaktadır.

Genetik olarak bebeklerin beslenmelerinden dolayı gelişimleri sürekli farklı yapıda ortaya çıkmaktadır. Kimi bebek az yiyerek kilo alırken kimi bebek ne kadara yese de ailevi yapısından dolayı kilo almamaktadır. İşte bu durumda çocuk gelişim uzmanlarının tavsiyeleri çok iyi analiz edilmelidir. Çünkü her yapılan 9 aylık bebek menüsü olmayabilmektedir.

fft99_mf6738695.JPG


Çünkü her bebeğin metabolizması hazırlanmış olan menüde yer alan besinleri kabul etmeyebilir. Bu nedenle bebeklerin gelişimleri sürekli kontrol altında tutulmalıdır. Günümüzde genel olarak sağlıklı bir 9 aylık bebek ele alınarak beslenmesinde gerekli olan gıda maddelerinden oluşan menüler hazırlanmıştır. 9 aylık bebek menüsü nasıl olmalıdır? Bu sorudan yola çıkarak bebek beslenmesinde en önemli gıda maddeleri nelerdir? 9 aylık bebek ne yemeli? 9 aylık bebek beslenme listesi nasıl olmalı? Bebek gelişim uzmanı isimleri. Bebek gelişim uzmanı kimdir? En iyi bebek gelişim uzmanı kimdir? Bebeklerin diş çıkarma döneminde ne yedirmeli? Diş çıkaran bebek ne yemeli? Diş çıkaran bebek nasıl beslenmeli? Bu konularda bilinçli olarak yapılan davranışlar bebeklerin gelişimlerinde önemli rol oynayacaktır. 9 Aylık Örnek Bebek Menüsü Bu liste tamamen örnek olması amacı ile hazırlanmıştır. Daha öncede belirtildiği gibi her bebeğin metabolizması genetik olarak değişim gösterebilmektedir. Bu nedenle bu beslenme listesi uygulanmadan önce bebeğinizin alerji konusunda gerekli testlerinin yapılmış olması gerekmektedir. 9 aylık bebek menüsü kahvaltı: yumurtanın akında bulunan yüksek proteinden uzak tutmak için yumurtanın sarısı yedirilmelidir. Bunun yanında yarım dilim tuzu az olan peynir yedirilir. Aynı zamanda parçalara ayrılmış durumda olan yarım dilim ekmek eklenmelidir.

09-06-2015-171409bebek-beslenmesi-2-1024x768.JPG


9 aylık bebek menüsü öğlen: et ve et ürünlerinden olan acısız olarak yapılmış bir adet köfte veya et sote ya da tavuk sote 2 veya 3 yemek kaşığı olacak şekilde yedirilmelidir. Bunun yanında yarım bardak ayran içmesi sağlanmalıdır. Bu öğünde isterseniz yemeğin üzerine bir salatalık, domates yada mevsim yeşilliklerinden oluşmuş salata yedirilir. 9 aylık bebek menüsü ara öğün: meyve seçeneklerinden armut, muz, havuç veya elma dilimlenmiş olarak bebeğe verilmelidir.

9 aylık bebek menüsü nasıl olmalıdır? 9 aylık bebek menüsü akşam: haşlanmış şekilde hazırlanmış olan kaba, patlıcan veya brokoli verilmelidir. Bunun yanında 2 yemek kaşığı olacak şekilde ev yapımı olan yoğurt tüketmesi sağlanmalıdır. Yoğurt kalsiyum özelliği sayesinde kemik gelişiminde önemli rol oynayacaktır. Bunların yanında parçalara ayrılmış yarım dilim ekmek tüketmesi sağlanmalıdır. Bu tür beslenme alışkanlıklarının yanında yedirilebilecek hafif gıdalarda takviye olarak verilebilecektir. Bu konuda dikkat edilecek olan bebeklerin gelişimleri ve yediklerinden etkileşimleri sürekli kontrol altında tutulması gerektiğidir. Eğer bu beslenme listesinde yer alan gıdalardan herhangi birini bebek ağız tadı oluşumunda kabul etmediğinde zorlamadan alternatif gıdalara geçiş yapılmalıdır.Verilen bu alternatif gıdaların bebek gelişimindeki etkileri bebek gelişim konusunda yapılan araştırmalar incelenerek gerekli bilgiler edinilmelidir. 9 aylık bebek menüsü nasıl olmalıdır? Bu konuda bir çok liste oluşturulmuş durumdadır. İkinci bir örnek liste olarak verilen 9 aylık bebek beslenme listesi;

Kahvaltı: Yumurtanın sarısının yanında bir yemek kaşığı lor peynirle maydanoz karışımı ince dilim ekmeğin üzerine sürülerek yedirilmelidir.

Öğlen: küçük bir kabaktan yapılmış ve yarısı olacak şekilde etli kabak dolması yanında ev yapımı iki yemek kaşığı yoğurt verilmelidir. Ara öğün: Meyve tüketimini sağlamak amacı ile dilimlenmiş şekilde armut veya muz yedirilir

Akşam: Mercimek yemeğinden 2 veya 3 kaşık olacak şekilde yedirilir. Bunun yanında ev yapımı yoğurttan 2 yemek kaşığı tüketmesi sağlanmalıdır. Bebek beslenmesinde dikkat edilmesi gereken hususları göz ardı etmeden bebeğin sevdiği yiyeceklerden, düzenli bir şekilde takip edilerek verilmelidir.

Bu konular da ilginizi çekebilir

9/12 ay bebek beslenmeli nasıl olmalı


bebeklerin aylık periyotlarına göre beslenmesi

bebeklere bunları yedirmeyin
 
Çok güzel bilgiler genelde bizim toplumumuz da şöyle yanlış bir düşünce var eğer bir bebek ne kadar kilolu olursa o kadar sağlıkdır zayıf bebek sağlıksızdır aslın da çok yanlış bir düşünce çocuk kilo alsın diye gelişigüzel bilinçsiz bir şekil de beslerseniz ilerde olacağı obezliğin temellerini kendi elinizle atmış olursunuz bir bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirici ve onun sağlıklı bir şekil de gelişimine destek olacağı sağlıklı gıdalar ile beslemek en doğrusu 😉
 
Geri
Üst