9-10 Aylık Bebek Beslenmesi Bebeğiniz Bu Aylarda Ne Yer Ne İçer

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
9-10 Aylık Bebek Beslenmesi Bebeğiniz Bu Aylarda Ne Yer Ne İçer
9-10 Aylık Bebek Beslenmesi- Bu aylarda artık alıştırma evresinin çoktan geçtiğini bebeğinizin çoğu meyve sebzelere alıştığını artık kahvaltısını yapan yoğurdunu muhallebisini yiyen koca bir bebiş olmuştur. Anneler de bu konuda biraz daha rahatlamışlardır bu evrede. Çoğu tatlara alışmış olabilir bebeğiniz ama yine de onun yemekler karşısında verdiği tepkiler gözlemlenmeli sonuçta her çocuk aynı değil hanımlar. Bazı çocuk çok iştahlı olabildiği gibi bazıları daha tutucu yeniliklere karşı hemen açık olmayabilirler ki benim ikizlerimin ikisinin de çok farklı olduğunu ek gıda döneminde anlamıştım. İkisi de birbirinin tam anlamıyla zıttı diyebilirim. Bu konuda özellikle yeni tatlar tattırma konusunda anneler çok temkinli olmalı. Yeni alışmaya çalıştığı bir besini zorla dayatırsa burada inatlaşma başlayacak bebeğiniz tam anlamıyla yemek yemek eyleminden uzaklaşacaktır.



9. ay evresinde artık bebeğiniz ete balığa yumurtaya alışmış olacaktır. Artık sebze püresi yaparken içine kemik suyu et suyu haşlayıp ekleyebilirsiniz. Bu aylarda dişleri muhtemelen çıkmış olsa da hepsi daha çıkmamıştır biraz taneli yumuşak haşlanmış sebzeleri tek tek yedirebilirsiniz. Bu aylarda bebek artık kendi tutmak yemek isteyecektir özellikle haşlanmış brokoli havuç gibi besinleri eline verip kendisinin yemesini gözlemleyebilirsiniz. Özellikle kendi yiyebildiği zaman alkış yaptığınızda çok hoşuna gidiyor siz de deneyebilirsiniz. Bebeğiniz yeni şeyler denediğinde ve onu taktir ettiğinizde yüzündeki mutluluğu görebileceksiniz. Yine mutlaka bebeğinize günlük ihtiyacı olan suyu kaynamış soğumuş olarak ya da ph derecesi yüksek olan bir hazır su alarak verebilirsiniz.



Bebekler bu aylarda özellikle artık sofraya sizinle birlikte oturmaya başlayacaktır. Çatala haşladığınız sebzeyi takarak eline verip kendisinin yemesini sağlayabilirsiniz. Böylece tutma kavrama gibi el becerileri de gelişmiş olur. 9-10 aylarda artık yam yumurta tüketimine de başlanabilir. Özellikle küçük yuvarlak boğaza kaçabilecek fındık vişne zeytin gibi besinler sizin gözetiminiz altında verilmesi uygun olur. Domates, turunçgil, inek sütünün 1 yaşından önce alerjik durumlar oluşturabildiğinden bu yaştan önce verilmemesi uygun olacaktır. Bu aylarda bebeğiniz diş çıkarma döneminde olduğundan yoğun olarak dişleri kaşınır özellikle hep bir şeyleri ağzına götürme ihtiyacı içerisinde olacaktır. Buna çözüm olarak diş kaşıyıcıları yerine daha sağlıklı meyve filelerinde meyve parçaları, bisküvilerle dişlerinin kaşıntısını giderirken hem de besinlerden de faydalanmış olur. Bebeğinizin ay ay gelişimi için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Özellikle bebeğiniz için pişireceğiniz yemekler çok az tuzlu, zeytinyağlı mevsim sebzelerinden yapılmalıdır. Asla çok salça konulmamalı salça yerine domates eklenerek pişirilebilir. Sebze yemeklerinin içine biraz pirinç olabilir biraz bulgur ya da irmik katabilirsiniz. Ama kesinlikle burada ne kadar yiyeceğine karar vermek bebeğe aittir kesinlikle zorlamayın demek istiyorum. Buradan bebeğiniz için sebze çorbası tarifine göz atabilirsiniz.