8 aylık bebek portakal suyu içebilir mi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Şennurrrrrrrrr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ş

Şennurrrrrrrrr

Forum Okuru
8 aylık bebek portakal suyu içebilir mi
8 aylık bebek portakal suyu içebilir mi tavsiye eder misiniz
Merhaba

8 aylık bebeğim ve portakal suyu verebilir miyim. ek gıdaya geçince meyve suları da vermeye başladım portakal suyu vermemde bir sakınca var mı önerir misiniz. portakal suyu çok faydalı vitaminli bir meyve bebeğime faydası olacağını düşünüyorum özellikle c vitamini bakımından çok zengin bir meyve 8 aylık bebeğime portakal suyu versem bir sakıncası var mı verebilir miyim tavsiye edermisiniz

Merhaba

Biz anneler Bebeğinize her şeyi indirmek istiyorum bunu anlayışla karşılıyorum ama şunu iyi bilmemiz lazım ki Bebeğinize fayda sağlayalım derken ciddi sorunlara yol açabilir bebeğimizi hastalandırabiliriz. Bunun için bebeğimize vereceğimiz her yeni gıdayı gerçekten araştırmalı ve bebeğimize uygun olup olmadığını mutlaka öğrenmeliyiz. Hele hele bir yaş altındaki bebeklere her gıdanın verilmeyeceğini bilmeli buna göre bebeğimizi beslemeliyiz.

Portakal suyuna gelince evet dediğin gibi portakal suyu C vitamini açısından çok faydalı bir besin bağışıklık sistemini de güçlendirecek vitamin deposu ama 1 yaş altındaki bebeklere asla verilmez . Çünkü çok fazla asit içerir , asit içerdiği için bebeğin sindirim sistemine bozar ve bebeğiniz de çeşitli rahatsızlıklara yol açabilir.

Onun için portakal suyundan uzak durmanızı öneririm. 1 yaşından sonra da portakal suyunun su ile seyrelterek vermeye dikkat edin çünkü portakal suyunda çok güçlü asitler mevcut bebeğimiz zaman içerisinde buna yavaş yavaş alıştırarak verilmelidir . Ama dediğim gibi portakal suyu 1 yaşından sonra verilebilir 8 aylıkken asla verme tatlım.

Geri