7 aylık bebek kaç ml su içmeli

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Rukiyesddddf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
R

Rukiyesddddf

Forum Okuru
7 aylık bebek kaç ml su içmeli

7 aylık bebek kaç ml su içmeli bebeklere su verilmeli mi

Slm kızlar
bebeğim 7 aylık mama ve anne sütüyle besliyorum , anne sütü yetmedi ve ben daha 1. haftasında mamaya başladım hem mama hem anne sütüyle bu güne kadar devam ediyorum gerçi biberon ve anne memesi farkında bebeğim anne memesini biraz istemez gibi oluyor ama ben yine de ısrarla 1 yaşına kadar anne sütü de vereceğim. bebeği olan bir kaç arkadaşım var onların doktoru bebeğe su vermeyin suyu zaten anne sütüyle alıyor gibi şeyle söylemiş ama 6 aydan sonra bebeğe su verilmeli diye biliyorum ve benim bebeğim 7 aylık kaç ml. su vermeliyim gün de bilen tecrübelii hanımlar cevap yazarsa sevinirim

Moderatör tarafında düzenlendi:
Selam Rukiye ,

Aslında bebeğe ilk 6 ay su vermeye gerek yoktur çünkü anne sütünün % 87 si sudur ve bebek su ihtiyacını anne sütünden yeterli miktarda karşılar bunun için ilk 6 ay bebeğe su vermenize gerek yok ama illa verecem diyorsanız 50 ml. yi geçmemeli . 6 aydan sonra bebeğe su verilmeli ama bu miktar bebekten bebeğe değişebilir bebeğin boyuna kilosuna ,idrar miktarına , kabızlığına göre değişir ve su mamadan önce değil yerken ya da mutlaka yemekten sonra verilmelidir.

Bir de bebeğiniz 6 ayı geçmişse bebeğinize suyu biberonla değil sulukla vermeye özen gösterin çünkü biberonla su vermek ağız ve diş sağlığını olumsuz etkiler buna dikkat edin..6-12 aylık bebeklere her mama/anne sütü den sonra 30 ml su verebilirsiniz dediğim gibi bu oran bebeğin boyu ve kilosuna idrarına , kabızlık durumuna göre değişebilir ama ortalama 30 ml her beslenmesinden sonra ve sulukla vermelisiniz , Sağlıklı günler.

Son düzenleme:
Bebeklerin su içme ihtiyacı değişebilir, ancak genel olarak 7 aylık bir bebek günde ortalama 800-1000 ml su içmelidir. Bebeklere su verilmesi, onların ihtiyaç duydukları sıvıyı almalarını sağlar ve vücutlarının yeterince idrar çıkarmalarını sağlar. Ancak, bebeklerin emzirildiği durumlarda veya sıvı içeren gıdalar yediği durumlarda, bu ihtiyaç düşebilir. Bebeklerin su içme ihtiyacı hakkında doktorunuza danışmanızı öneririz.

Geri