6 aylık bebeğe ıhlamur verilirmi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Aylinxxxxxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
A

Aylinxxxxxx

Forum Okuru
6 aylık bebeğe ıhlamur verilirmi
Selam

Bebeğim 6 aylık yeni yeni diş çıkartmaya başladı. Ayrıca biraz kabızlığı var bunun için Ihlamur vermek istiyorum Ihlamur kabızlığına iyi geleceğini biliyorum ayrıca sancılarına hafifletir diye biliyorum 6 aylık bebeğime Ihlamur verebilir miyim herhangi bir sakıncası var mı ıhlamuru nasıl hazırlamalıyım en fazla ne kadar vermeliyim bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum

Merhaba

Birçok bitki çayı 1 yaşını doldurmayan bebeğe verilmez . Tatlandırıcı olarak da sakın bal kullanmayın bir yaşından önce . Bal da verilmez. Ihlamur verebilirsiniz kabızlığı önlemek için gaz sancısını gidermek için verilebilir . Ayrıca Sindirim sistemini rahatlatmak için de ıhlamur verebilirsiniz. Bebeğinizin huzursuzluğu varsa akşam uyuma saatine yakın verirseniz ayrıca sakinleşip rahat bir uyku uyuması da sağlamış olursunuz .

Fakat ıhlamuru hazır satılan poşet çaylarla sakın denemeyin. Mutlaka aktardan kendiniz ıhlamuru bizzat alıp çiçek ve yaprak halinde o şekilde kullanın . Ihlamuru 10 dakika demleyinfakat sadece ıhlamurun çiçeklerini demleyin yapraklarını içine koymayın yapraklarında bulunan bazı maddeler bebeğinize zararlı olabilir.

Günde en fazla bir kez bebeğim verin fakat öyle bir çay bardağı falan da değil 3-4 çay kaşığını geçmesin. Mutlaka Ihlamur konusunu doktorunuza danışın onun da ona yine alın öyle verin ama 3-4 kaşığı kesinlikle geçmesin.