2016 Tüp bebek fiyatları ne kadar?

Uzman SühaN

Administrator
2016 Tüp bebek fiyatları ne kadar?
Tüp bebek tedavisi , tüp bebek ile bebek sahibi olmak isteyen adaylara uyguladıkları tedavi için kişilerden, farklı fiyatlar talep etmektedir. Tüp bebek tedavisi, maliyet açısından anne ve baba adaylarını yıpratabilen ve manevi açıdan da yorucu bir süreçtir. Yaklaşık 100 çiftten 15 tanesinin tüp bebek tedavi yöntemini yardımcı üreme tedavisi olarak seçip tedaviye başladığı düşünülürse, bu durumun ne denli çok insanı ilgilendirdiği anlaşılabilir.



Tüp bebek tedavileri, daha çok ilaç fiyatları sebebi ile maliyetleri yüksek tedavilerdir. Kliniklerin fiyatları, sundukları tedaviye ve kaliteye göre değişebilmektedir.Uzmanların tecrübeleri ve geri kalan her şey tedavinin maliyetini değiştiren etkenlerdir. Bu sebeple de tüp bebek tedavisi yapan her klinik aynı fiyatı vermez. Bundaki en önemli faktör, kliniklerde uygulanan teknoloji farklılıkları ve kişiye sunabileceği imkan ve koşullardır.







GEBELİKLE İLGİLİ TÜM KONULAR BU LİNKTE




2016 tüp bebek fiyatları nedir?


Tüp bebek tedavisi fiyatları bu yıl, yani 2016 yılında geçen senelere kıyasla çok büyük farklılıklar göstermez. 2015 yılında en büyük fark gösteren tarafı, SGK’dan tüp bebek tedavi raporu elde eden kişiler için oldu.

İlaçlar, testler gibi ilave gereksinimler de hesaba katıldığında bu fiyat yükselebilir. Ultrason muayenesi, yumurtalıkların takip edilmesi için birden fazla kez uygulanır. Olgunlaşan yumurtalar belirlenen gün ve saatte anestezi altında OPU uygulanarak alınır. Ve bu işlem de tüp bebek fiyatlarının içinde dahil olan hizmetlerdendir. Bu hizmetlere, yumurtaların laboratuvar koşullarında döllenmesi (IVF), döllenen embriyoların anne adayının rahmine transfer edilmesi de eklenir.



2016 tüp Bebek tedavisi için uygulanan ilaçların fiyatları


Tüp bebek tedavisinde anne adayına hangi ilaçların uygun olacağının saptanması için adetin 2 günü yapılan kan testinde yumurtalıkların rezerv durumu değerlendirilir. Şayet anne adayının rezervleri iyi bir durumdaysa, tedavide kullanılacak ilaçların fiyatları farklılık gösterebilir. Yumurta rezervlerinin durumu iyi değil ise, sayısı az ise, anne adayının yaşı ilerlemiş ise, yumurtaların uyarılması için daha fazla ilaç kullanımı gerekmektedir. Bu da ek bir masraf olarak ailenin karşısına çıkar. Tüp bebek tedavisi ilaçları dışında yapılacak masraf değişebilir. Uygulanacak olan bazı yöntemler, kimi kliniklerde ilave masraf olarak kişiden talep edilebilir. Hastaların bu uygulamalar için ilave ücret ödemeleri gerekip gerekemediğini kesinlikle sorması gerekmektedir.


Burada önemli olan husus tedaviye başlarken toplam ne kadar ödeneceğinin ve bu ücrete nelerin dahil olduğunun net bir şekilde sorgulanmasıdır. Aksi taktirde tedavinin sonunda sürpriz ödemelerle karşılaşmak mümkündür. Kendini kanıtlamış tüp bebek merkezlerinde hastaya tedaviye başlarken işlemler detaylı bir şekilde anlatılır ve kurumsal yapı gereği sürpriz ödemeler ortaya çıkmaz.


Tüp Bebek Tedavileri SGK Tarafından Karşılanıyor Mu?


Tüm Dünya ülkerinde çok yaygın bir biçimde uygulanan tüp bebek tedavisi fiyatları, bazı ülkelerde 10 bin dolar kadar tutabilmektedir. Fakat Türkiye’de tüp bebek tedavisinde fiyat klinikten kliniğe değişir . Tedavide uygulanan ilaçlarla da birlikte fiyatlandırılır. Adayların sağlık güvencesi mevcut ise, bağlı olduğu kuruluştan faydalanması mümkündür. Ancak ilk olarak adayların sağlık bakanlığına bağlı olan bir kurumdan tüp bebek tedavisine uygun olduklarını gösteren bir rapor edinmeleri gerekir.



Sağlık kurumundan rapor alan hastaların bağlı oldukları kurum tüp bebek tedavisi bir kısım bölümünü karşılayabilmektedir. Tüp bebek uygulamasının tamamlanmasının ardından tüp bebek tedavisi için alınan uygunluk raporu ile bağlı olunan kuruma bildirilerek kurumun üstlenmiş olduğu miktar adaylara geri ödenir. Eğer, baba adayında sperm bulunamıyor ise ve bu nedenle de cerrahi bir müdahaleye ihtiyaç duyulmamış ise, uygulamanın ücreti gene kısmi bir biçimde adayın bağlı olduğu kuruluş tarafından ödenir. İlaçların fiyatları ise, anne adayı tedavi esnasında ilaç kullanmış ise, ilaç raporu ile bağlı olunan kuruma gidilerek ilaç ücretinin %80 kadarlık bir miktarını geri alabilirler.


SGK tarafından tüp bebek fiyatlarının bir bölümü karşılanmaktadır. Tüp bebek yöntemi, bazı koşulların sağlanması durumunda SGK tarafından karşılanmaktadır. Bunlar:


Uygulanan tıbbi tedavilerden sonra normal şekillerde çocuk sahibi olamadığının ve sadece yardımcı üreme tedavi yöntemleri ile gebelik sağlanabileceğine ilişkin sağlık kurulu raporu alınması.

Anne adayının 23 yaşını doldurmuş ancak 40 yaşından gün almamış olması,

Tedavinin yapıldığı merkezin Sağlık Kurumu ile sözleşmeli olması,

Minimum 5 senedir genel sağlık sigortalısı ya da bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması

Son 3 sene içinde diğer tedavi yöntemlerinden netice alınamamış olduğunun kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusu sağlık kurulları tarafından belgelenmesi, kanıtlanması

gibi koşullar yerine getirilir ve kuruluşlardan rapor alınır ise, maliyetin bir kısmının karşılanması mümkün olabilir..