2013 oje modası,oje desenleri, nail art, tırnak süsleme
Oje her bayanın olduğu gibi benimde vazgeçilmezlerim arasında hele ki son dönemlerde yayılan tırnak süsleme sanatını -nail art- yakından takip ediyorum. Sizlere sevdiğim ve yapmaktan hoşlandığım oje modellerini göstermek istiyorum bakalım hoşunuza gidecek mi 🙂
1) Gazete Transferi: Öncelikle tırnağımıza baz rengi olarak parlatıcı veya rakı beyazı sürüyoruz isteyen farklı açık bir renk kullanabilir.Oje tamamen kuruduğunda üstüne 1 damla kolonyağı damlatıyoruz ve üstüne bir parça gazete bastırıyoruz. çok fazla bastırmayın oje deforme olabilir. sonra gazete parçasını kaldırıyoruz ve üstüne parlatıcı sürüyoruz.
2) Smokin : Bu deseni 2-3 defa yaptım yapımı biraz uzun sürüyor ama emin olun buna değecektir.yapılışı fotoğrafta açıkca gösterilmiştir.
3) Puantiye : Bu desende gayet kullanışlı ve kolay bir desendir.İstediğimiz bir rengi sürdükten sonra tamamen kurumadan oje fırçasının ucuyla yavaş yavaş oje damlatarak yapılır.İstediğiniz renk ve boyutlarda yapabilirsiz ben siyah-beyaz veya rengarenk yapıyorum çok hoş duruyor.
4) Bıyık : Çok sevdiğim bir manikür ama bir türlü yapabilmiş değilim yapabilen biri yardımcı olursa sevinirim 🙂
5) French : Bunu bilmeyeniniz yoktur. Klasik biçimde yapıldığı gibi rengarenk de yapabilirsiniz şahsen ben öyle yapıyorum ve çok hoş duruyor.