2 Aylık Bebek Gelişimi Ve Kilosu Hakkında Bilgiler

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
2 Aylık Bebek Gelişimi Ve Kilosu Hakkında Bilgiler
2 Aylık Bebek Gelişimi- Bir önceki yazımızda 1 aylık bebeğin gelişimi 1 aylık bebekte neler gözlemlenebileceği gibi durumları hakkında detaylı bilgi vermiştik. Şimdi gelelim 2 aylık bebeklere. 2 aylık bebeklerde ne gibi değişimler görülür nasıl beslenirler uyku düzenleri gibi bilgilere yer vereceğiz. Yeni anne olmuş kadınlara özellikle iyi bilgi dolu bir yazı olacağını umut ediyorum. Hamile olan anne adayları da şimdiden bence bebeklerin aylık olarak bu değişimleri gelişimleri hakkında bilgi sahibi olması faydalı olacaktır.



Bebeğiniz ilk ayını tamamladı ve artık yeni hayatına alışmış görünüyor. Bu ayda biraz daha kilo almış etrafına daha hakim bir bebek görebilirsiniz siz de. Özellikle artık uyku zamanı en azından biraz daha düzene girmiştir. Artık anne babayı daha iyi gözlemleyen bir bebek var. Aslında ben ikizlerimde bunu fazla yaşayamadım çünkü 2 ay sarılık yaşadığımız için zorla uyandırırdım ikisini de. Beslemek için bile uykudan zorla uyandırdığım olmuştur yani. Ama gününde doğan bir bebek gelişimini düzenli bir şekilde gösterecektir size. Artık 2 aylık olan bir bebek size gülücükler yağdırmaya başlayacaktır. Sürekli ağlayan yani memnuniyetsiz olduğu durumu ne kadar ağlayarak belli ediyorduysa şimdi de artık memnun olduğu durumları da gülücüklerle belli edecektir size. Emzirme zamanları tecrübe daha bir yerine oturdu sanıyorum sonuçta kocaman bir ay geride kaldı ve anneler artık emzirmede daha başarı ile ilerledikleri zamana geldiler. Zaten bebeğiniz ne zaman beslenecek ne zaman acıkırsa emme işlemine de bebeğiniz karar verecektir.



Artık 2 aylık bir bebeğin refleksleri daha iyi gelişmiş kaslarını da daha iyi kontrol ediyor olacak. Özellikle daha ilerleyen dönemlerde göbeğinin üstüne yatarken başını da kaldırma kuvvetine sahip olacaktır. Başını henüz kaldıramasa da en azından hareketlerini kontrol ediyor olacaktır. İlk aydaki gibi artık kaka rengi de normale dönmüştür tabii anne sütü aldığı için yine gün içinde 6-7 kez bezini kirletebilir. Bebeğiniz şu ayda hareket edemez diye ihmalsizlik etmeyiniz bazı bebeklerin gelişimi değişik olabilir yani 2. ayda dönmeye çalışan bebekler olabilir onun için emniyetsiz bir şekilde yalnız bırakmayınız. Mutlaka size bebek telsizi önermek istiyorum. Epey bir süre size yardımcı olacaktır bebek telsizi. 2 aylık bir bebek emer ve bunu doyana kadar yapacaktır. Zaten emzirme artık bir rayına oturmuş olmalıdır siz de bebeğiniz de bu duruma alışmış olmanız gerekiyor. Çalışmaya başlayan anneler ise sütünü sağıp biberon ile besleme yapabilirler. Süt saklama koşulları konumuzu inceleyebilirsiniz. Anne sütü yetmeyen anneler bu yazımızı inceleyerek süt artırma yöntemlerini inceleyebilirler. Doktorunuz anne sütü hiç yetmiyor ya da tamamen yoksa belli sebeplerden devam sütü önerebilir. Devam sütlerini bebeğinizin ayına göre alabilirsiniz.