1 Aylık Bebek Gelişimi Bebek Bu İlk Ay Yaşar

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
1 Aylık Bebek Gelişimi Bebek Bu İlk Ay Yaşar
1 Aylık Bebek Gelişimi- Yenidoğan bebek dediğimiz bu ilk zamanlar henüz belki hastaneden eve yeni geldiniz ve bir yerleşme çabası içerisinde olabilirsiniz. Eve yerleştiğiniz bu ilk zamanlarda bebeğiniz henüz yeni geldiği bu dünyaya alışma çabasındadır. Henüz göbeği düşmemiş olabilir doğumdan ilk 7 gün içerisinde düşecektir bu arada göbek kordonu etrafını her gün düzenli olarak oksijenli su ve gazlı bez ile temizlemelisiniz. Bu muhtemelen 7-10 gün içinde göbek kordonu düşecek bundan sonra bebeğinizin bu evdeki ilk banyosunu yapabilirsiniz. Şimdi ayrıntılı olarak 1 aylık bebek gelişiminde neler olur neler yapmanız gerekir her birlikte bakalım.



Bebeğiniz doğumdan ilk 24 saat içinde doktoru tarafından muayene edilmesi gerekmekte. Bu muayenede bebeğin kilo, boy, baş çevresi, iç organların elle muayenesi, kalp dinleme, yenidoğan refleksleri kontrolü, göbek kordonu kısmı, eller ayaklar bacaklar kalça çıkıklığı var mı yok mu, cinsel organ muayenesi gibi genel bir muayene yapılır. Bebeğiniz bu ilk ay içinde ağlamaktan başka sesler çıkarabilir, yüzünüze odaklanabilir, kendiliğinden gülme eylemleri yapabilir, sesinizi dinler, başını çok az havada tutabilir gibi durumlar gözlemlenebilir. Bu hareketleri yapmayan bebeğinizin durumu hakkında mutlaka doktora bildirilmesi gerekmektedir. Ama şunu da unutmayın ki erken doğan prematüre bebeklerde bu hareketler biraz geç gözlemlenebilmektedir. Benim ikizlerim 35+6. haftada doğdukları için yaklaşık 1 ay geriden gelişim gözlemlerdim.

Bebeğinizi beslenmesi hakkında da bir şeyler söylemek gerekirse anne sütü tek besin kaynağı bebekler için. Her istediğinde mutlaka 2-3 saatte bir 15-20 dk emzirmek gerekmekte. Öncelik olarak altını kontrol ederek bezi temiz değilse bezini değiştirerek temiz bez ile emzirmeyi deneyin. Mutlaka sessiz bir ortamda emzirin bebeğiniz emerken mutlaka cuk cuk seslerini dinleyin bu şekilde ise bebeğiniz doğru emme yolundadır. Emdikten sonra hemen gazını çıkarmalısınız ki bebeğiniz belli bir süre gazını kendi kendine çıkaramayacaktır. Bebeklerde gaz çıkarma yöntemleri için yazımızı inceleyebilirsiniz.



İlk ay banyo için bebeğinizi 2-3 günde bir yıkamak yeterli olacaktır ama suyu seven bir bebeğiniz varsa bunu sık sık tekrarlayabilirsiniz. Göbek bağı düşen bir bebek için ilk banyo çok önemlidir. Çok incitmeden hatta bir yakınınızdan yardım alarak daha tecrübeli biri olabilir daha kolay banyo olacaktır bebeğiniz için. Ben özellikle ikizlerimi yıkamak için eşimden yardım alırdım ayrıca küvet ve küvet filesi çok yardımcı oluyor mutlaka denemelisiniz. Suyun iyi ayarlanmasında fayda var öncelikle siz dirseğinizle suyun derecesini ayarlayabilirsiniz. İlk banyo için bebeğinize yumuşak süngerler kullanabilirsiniz. Sabun gibi kimyasal şeyler kullanmayın. Şampuan yeterli olacaktır ki bu da doktorunuz onaylı bir şampuan kullanabilirsiniz. Bebeğinize hangi şampuanı kullanıyorsunuz yorumları size yardımcı olacaktır. Banyo sonrası tırnaklarını kesebilirsiniz bunun için minik bebekler için küçük tırnak makaslarından kullanabilirsiniz ona özel olması daha doğru olur. Tırnakları kestikten sonra ellerine eldiven geçirebilirsiniz çünkü yüzünü çizme riski çok fazla.



Bebeğiniz henüz dış dünyaya alışmaya çalıştığından özellikle bez değişimi sırasında ıslak mendil pişik kremi seçimi önemlidir. Bez değişimi için ilk zamanlar 6-7 kez bez değişimi yapabilirsiniz. Mutlaka yenidoğan ıslak bezlerinden kullanmanızı ya da ıslak pamuk kullanmanızı öneririm. Pişik kremi olarak ben zeytinyağlı bepanthol kullanırdım ama arada mutlaka gerçek zeytinyağı ile de tüm cildine masaj yapardım. Bez değişimi yaparken her şeyiniz yanınızda olsun hatta bebeğin altına bir alt değişim bezi yapabilirsiniz. Birazda bebeğinizin bu ilk ay uyku düzeninden bahsedelim. İnanın şuan o günleri hem arıyorum hem aramıyorum desem doğru olur tabii her dönemin kendine göre zorluğu da kolaylığı da var. Ama 1 aylık bebek büyümek için günde 20 saat uyuyabilir. Bebeğinizi emzirdiğiniz zamanlar dışında hep uyuyor olacaktır bu onun gelişimi için gerekli diyebiliriz. Bu uyku saatleri giderek azalacaktır.