Tereyağlı cevizli kadayıf yapılışını öğrenmek istiyorum

B

Birsenk.

Forum Okuru
Tereyağlı cevizli kadayıf yapılışını öğrenmek istiyorum

Tereyağlı cevizli kadayıf melek kadınlar kulübü tereyağlı cevizli kadayıf nasıl yapılır forum'da.​

Arkadaşlar ben misafirim gelecek de tereyağlı cevizli kadayıf tarifi istiyorum güzel bir tarif bilen varsa paylaşabilir mi? Tereyağlı cevizli kadayıf yapmak için püf noktaları nelerdir bunu öğrenmek istiyorum bildiğiniz tam tutan tarif istiyorum.
 
Merhabalar
Güzel bir kadayıf tatlısı yapmak için elbette püf noktaları var. Hakiki tereyağı ve o kadayıfı tel tel açmak gerekir tabi ki şerbeti de önemli. Gelelim isterseniz güzel bir tereyağlı cevizli kadayıf nasıl yapılır tüm püf noktaları ile size anlatalım.

"Tereyağlı cevizli kadayıf nasıl yapılır"​

  • 350 Gr kadayif
  • 2 su bardağı ceviz
  • 200 Gr kadar tereyağı
  • Şerbeti için: 3.5 su bardağı şeker, 2.5 su bardağı su, 1 ince dilim limon
  • Tepsiyi yağlamak için yarım çay kaşığı pekmez ve tereyağı
İlk önce şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Kadayıfları tel tel ayırın kesinlikle topak kalmasın. 200 Gr tereyağı ocakta biraz eritin ve kadayiflarla bir güzel buluşturun. Kadayiflar iki eşit parçaya ayrılır alt ve üst için. Tepsi yağlanır ve pekmezi de bir fırça yardımıyla tepsiye sürün. Kadayıfların yarısını güzelce tepsiye yayın hiç boşluk kalmasın. Arasına iri doğranmış cevizleri eşit şekilde dağıtın. Ayırdığımız diğer eşit kadayıfı cevizlerin üzerine güzelce yayın. Kadayıfları elinizle ya da bir tepsi yardımıyla iyice bastırın ki düz ve ince olsun. Isıtılmış fırında 200 derece 15 dakika kontrollü şekilde pişirilir altı üstü kızardı zaman zaten olmuş demektir fırından çıktıktan sonra 10-15 dakika sonra ılımış şerbet kadayıfın üzerinde gezdirilir 2-3 saat sonra servise hazırdır.

Yumuşak puf puf poğaça yapmak istiyorsanız aşağıdaki linki incelemeniz yeterli. Benim de her zaman yaptığım çok güzel tutan yumuşacık poğaça tarifi aşağıda. "Yumuşak pofuduk poğaça nasıl yapılır tam tutan tarif"

 
Geri
Üst